Dobrich Online Виж пълната версия

Само златни медали за гимнастичките от СКЕГГ „Виктория” на ДТ „Цветята на България”

2022-06-07 08:17:39

Грациите по естетическа гимнастика от СКЕГГ „Виктория” с блестящо представяне на държавен детски турнир „Цветята на България”

Грациите по естетическа гимнастика от СКЕГГ „Виктория” се доказаха и в зала София на провелия се от 3-ти до 5-ти юни държавен детски турнир „Цветята на България”, в който съревнованието беше не дали ще се върнем с медали, а с какви медали ще се върнем. За СКЕГГ „Виктория” медалите бяха само златни. Хубаво е да припомним, че преди месец най-малките гимнастички от клуба ( 6-8 годишни) в състав Румяна Йорданова, Вяра Андонова, София Иванова, Мария Вълчанова, Габриела Маринова, завоюваха златни медали на изключително престижния в света на естетическата гимнастика международен турнир „IFFAG Academic Cup ”.Тогава те се пребориха с много силна както българска така и чуждестранна конкуренция, а сега просто затвърдиха лидерската си позиция срещу българския ЦСКА.


„За млад клуб на едва година и половина това са много силни и стойностни постижения. Изключително много се гордея и с втория ни отбор (10-12 годишни), в състав Нина Стойкова, Дара Атанасова, Марта Господинова, Симона Иванова, Симона Александрова, Йоана Манолова. Това е нов отбор с нови деца, чието съчетание беше поставено и отработено за точно един месец, което си е истинско геройство. Както обещахме в предишни интервюта - клубът ни е млад и ще подготвя отборите си поетапно. Подготовката на по-големият ни отбор започна веднага щом се завърнахме от международното и макар само за един месец работа на килим, гимнастичките ни се справиха прекрасно. Гордея се с децата, гордея се и с техните родителите за неотлъчната и безусловна подкрепа. Тези хубави резултати несъмнено са следствие от цялостния модел на любов и единност, който успяхме да изградим в нашия клуб, като сме убедени, че най-доброто даже тепърва предстои. Поздравления и за другия клуб по естетическа гимнастика от нашия град СК "Алексия", който също се върна с награди. Гордеем се с постиженията на всички клубове по гимнастика като цяло в нашия град и се надяваме, че както федерациите се борят за нас на национално ниво, така и лидерите на града ни се борят за нас на местно ниво, за да може гимнастиката в гр. Добрич не просто да съществува, но и да процъфтява.“, сподели Мариета Канаврова - треньор и председател на клуба.