Dobrich Online Виж пълната версия

Седмицата на спорта в града предложи интригуващи футболни двубои за ученици от първи до осми клас

2022-05-18 06:49:28

На 17 май, когато се отбелязва Денят на българския спорт се изиграха няколко интригуващи сблъсъци по футбол за деца от първи до осми клас на училищата СУ „Никола Й. Вапцаров“ и ОУ „Христо Смирненски“.

Срещите бяха в рамките на Седмицата на спорта на град Генерал Тошево и се проведоха във възрастови групи при момчетата – сборни отбори от ученици 1-2 клас, 3-4 клас, 5-6 клас и 7-8 клас. Всички двубои бяха доста интересни и оспорвани, като предложиха и немалко красиви моменти и попадения.


Голяма част от отборите бяха съставени от момчета, които са част от школата на ФК „Спортист 2011“ и при тях много ясно пролича работата на треньорите и постоянните участия в турнири под егидата на БФС. Разбира се, имаше и такива, които не се занимават активно с футбол, но това не им попречи да играят за удоволствие, да помагат на отбора и да защитават цветовете на своето училище.


Срещите започнаха с двубоите при най-малките и колкото възрастовите групи растяха към по-горен клас, толкова по-динамични и равностойни бяха двубоите. При по-големите се усети и спортната злоба, но за радост до грубости и по-сериозни нарушавания на правилата на играта не се стигна. Няколко момчета изпъкнаха с таланта си и обраха овациите на съученици, приятели и родители, които се бяха събрали в парка покрай игрището за мини футбол, където се проведе надпреварата.


Общо в турнира по футбол се включиха близо 60 деца. На всички има бяха раздадени тениски с логото на Седмицата на спорта. След двубоите всички получиха и призови медали. Като награда на тимовете бяха подарени и професионални тренировъчни топки.