Dobrich Online Виж пълната версия

Добруджа се класира директно за 1/4-финалите за купата

2011-12-09 09:29:04

Като действащ носител на Купата на България Хандбален клуб Добруджа се класира без игра за 1/4-финалите.

14 отбора ще спорят тази година за трофея, а първият кръг ще се проведе утре. Единият отбор, който прескочи без игра 1/8-финалите, е Добруджа. Жълто-зелените добиха това право като настоящ носител на купата.

 

На 1/4-финал Добруджа ще срещне победителя от двойката Левски - НСА. Двата тима ще играят в събота в град Левски.

 

1/4-финалите за Купата на България ще се проведат догодина. Схемата на турнира, която се получи след изтегления жребий, е такава, че носителят на купата Добруджа и шампионът Шумен могат да се срещнат чак на финала.

 

Два мача остават до края на годината за мъжкия състав на ХК Добруджа. След като през тази седмица отборът ще почива, заради директното си класиране без игра в следващия кръг за купата, то през следващата жълто-зелените ще имат две шампионатни срещи.

 

На 17 декември Добруджа гостува на Осъм в Ловеч. На следващия ден, 18 декември, от 14 часа хандбалистите на Георги Андреев ще приемат НСА в зала "Русалка" в Добрич. Две победи ще осигурят на добричлии първото място след есенния полусезон.

 

Мачове предстоят и за младите хандбалисти от школата на Добруджа. Тази неделя 13-годишните юноши с треньор Христо Йорданов ще играят в Добрич. През следващата седмица, отново в зала "Русалка", ще се проведат и срещите на 15-годишните юноши, водени от Светослав Божков.