Dobrich Online Виж пълната версия

Къщичка с гномчета радва добричлии на Коледния базар

2021-12-07 11:32:39

По традиция и тази година Община град Добрич организира на площад „Свобода” в празнично украсени дървени къщички - Коледен базар, който отвори врати на 6 декември.


За празничният дух и атмосфера ще се погрижат  ресторантьори, хлебари и сладкари, производители и търговци на играчки и коледна украса, както и занаятчии.



Добричлии, които още не са се погрижили за празничната украса или искат да добавят нещо ново в своя дом,  могат да се сдобият с гирлянди, играчки за елха, коледни венци. Желаещите пък да погледнат в 2022 година могат да си закупят късметчета. 



В една от дървените къщички на базара цари коледна магия, в нея са се заселили много малки и големи плетени гномчета, а в съседство – в другата къщичка се крият красиви коледни ангелчета.



Те са дело на Теодора Митева от Добрич. За трета поредна година тя участва с уникалните си ръчно произведени играчки и украшения.



На нейният щанд могат да бъдат открити още красиви плетени кукли с ръчно рисувани лица, венци, свещници, късметчета. „Пожелавам на добричлии преди всичко да са здрави, защото когато човек е здрав, всичко друго се подрежда” – сподели тя. 



Повече от пет години, всяка зима Десислава Първанова предлага на добричлии и гостите на града своите уникални украшения за Коледа и Нова година. Тя предлага коледни и новогодишни късмети, бутилки с фолклорни мотиви, както и украшения.



Новото тази година е играчка  за елха, която като се разклати сякаш в нея вали сняг. Пожеланието на Първанова за празника е добричлии да са здрави, позитивни и да имат повече поводи за усмивка. 



С разнообразието си привличат щандовете с месни деликатеси и медни продукти. Участниците в Коледния базар са помисли и за любителите на хубавото греяно вино. 



Базарът ще продължи до 2 януари.