Dobrich Online Виж пълната версия

Малки художници създадоха рисунки, вдъхновени от песента за Детска Евровизия „Гласът на любовта“

2021-12-07 06:34:30

Докато Денислава и Мартин от Студио „Сарандев“ при Младежки център – Добрич се подготвят усилено за участието си в Детска Евровизия 2021, малки художници рисуваха, вдъхновени от тяхната песен „Гласът на любовта“ (Voice Of Love).

Деца от Добрич и Варна участваха в реализацията на идеята на продуцентите на Детска Евровизия -“Ligna Studios” и БНТ за създаване на рекламни тениски, на които да се щамповат рисунки. Задачата беше творбите да са създадени под прякото въздействие на песента, да са уловили емоцията и посланието ѝ, и персоналното усещане на твореца.


Инициативата привлече голям брой участници и събраните рисунки са 94, сред които продуцентите ще изберат най-подходящите.


Най-активни се оказаха малките творци от Ателие „Стела и Дара“ при Младежкия център в Добрич, СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ – Добрич (училището, в което учи Денислава), СУ „Св. Климент Охридски“ – Добрич, ЧОУ „Мария Монтесори“ – Добрич, ЧСУ „Леонардо да Винчи“ - Добрич и СУ „Стоян Михайловски“ – Варна (училището на Мартин).


Много приятели на Дени и Марти също решиха да се включат със свои творби. Участието на талантите от Студио „Сарандев“ в Детска Евровизия 2021 беше подкрепено от Община град Добрич и от много спомоществователи от нашия град.


Всеки може да подкрепи Дени и Марти, като гласува за българската песен. Това вече е възможно след въвеждането на новия Регламент на Детска Евровизия. Този грандиозен музикален форум ще се излъчва на живо по БНТ на 19 декември от 17 ч.