Dobrich Online Виж пълната версия

Димитър Делчев: В следващото НС ще бъдем гарант за съставянето на правителството на промяната

2021-11-09 07:32:30

Според водача на листата на „Изправи се БГ! Ние идваме!“ за Добричка област Димитър Делчев, от коалицията са твърдо решени България да има правителство и то да бъде правителство на промяната. И гарантира, че ако бъдат част от следващото Народно събрание, няма да допуснат ГЕРБ и ДПС да управляват страната.

Делчев подчерта важността на предстоящите парламентарни избори, тъй като от резултата зависи дали страната ни ще има редовно избрано правителство. "Ако „Изправи се Бг!  Ние идваме!“ е в парламента,  това е гаранция, че ще има правителство на промяната, защото от нашите 13 или 15 народни представители зависи ГЕРБ и ДПС да не могат да припарят до властта“, каза водачът на листата. По думите му, ако те бъдат  „смачкани  от партиите на статуквото, което  в момента правят през социолози, политолози, всички хора, които обясняват на хората как ние няма да влезем, което е абсолютна лъжа, тогава партиите на статуквото ще вземат надмощие и правителство на промяната няма да има.“


Димитър Делчев обеща да продължи и в следващия парламент да работи  по наболелите за добруджанци проблеми, като водоснабдяването на региона, например. „Хората разбраха, че по темата с водата листатата от „Изправи се БГ! Ние идваме!“ сме техните защитници, защото няколко пъти повдигнахме темата в НС. Лично аз предложих в актуализацията на бюджета да се заложат 20 милиона лева, за да се оправи огромния проблем с тръбите за водоснабдяване, което за жалост не беше подкрепено от голяма част от добричките депутати. Ние предложихме и рестартирахме работата по проекта за 113 мил. лева, за подмяна на тръбите, така че до Добрич и другите населени места, селата като Стожер, като Българево, където постоянно не стига вода, да стига постоянно и качествена вода“, каза още Делчев.


В началото на предизборната кампания водачът на листата на „Изправи се БГ! Ние идваме!“  призова останалите водачи на листи да проведат дебат по основните проблеми на региона.  „Това липсва на хората  в Добруджа и смятам, че ако такъв дебат се състои, те ще могат да направят своя информиран избор. За жалост, другите водачи се скриха от дебат. Изборът сега е избор дали да гласуват за статуквото, за тези,  които управляваха повече от 15 години и които докараха и водата в областта и пътищата  до криза. Именно ГЕРБ с подкрепата на ДПС. Вторият избор е за новите играчи, които не са доказали, че могат да отвоюват интереса на хората.  И третата опция сме ние, които доказахме, че можем да работим по каузи, доказахме, че сме принципни,  независими сме и сме непреклонни, когато става въпрос за интереса на хората.  Призовавам хората да изберат третата опция и да изберат номер 31 „Изправи се БГ! Ние идваме!“, каза  Делчев.


КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!