Dobrich Online Виж пълната версия

МИГ Добричка подписа договор за предоставяне на финансова помощ на земеделски стопанин за техника за производство на оцет

2021-10-13 05:49:38

Сдружение МИГ Добричка подписа пореден административен договор с Държавен фонд “Земеделие“ и земеделския стопанин Христо Недков за финансова подкрепа по подмярка 19.2-4.2 "Инвестиции в преработка/маркетинг на селскостопански продукти" от Стратегията за ВОМР.

Стойността на проекта "Закупуване на технологично оборудване за производство на ябълков оцет от ЗП Христо Недков”е 61 457,98лева. Той включва инвестиции в оборудване за производство на ябълков оцет – пълнячна машина с 4 глави, затваряша машина, етикетираща двустранна машина с термотрансферен принтер и компресор. 


Основна цел на проектното предложение е скъсяване на веригата на доставките и „затваряне на цикъла“, като целият процес по преработка от суровината до крайния продукт да се извършва в рамките на стопанството на ЗП Христо Недков.


Крайният срок за изпълнение на инвестициите по договора е 30 юни 2023г.Крайният срок за изпълнение на инвестициите по договора е 30 юни 2023г.