Dobrich Online Виж пълната версия

Народният представител Димитър Делчев предлага 20 млн. лв. за ремонт на ВиК мрежата в Добричко

2021-09-08 08:33:05

Народният представител Димитър Делчев от групата на "Изправи се БГ! Ние идваме" предлага да се инвестират 20 млн. лв. за ремонт на ВиК мрежата на територията на област Добрич.

Той е внесъл промени в актуализацията на държавния бюджет, с които се допълват средствата за Министерството на регионалното развитие и благоустройството, за да може разходът да бъде направен.


ВиК инфраструктурата на територията на област Добрич е в катастрофално състояние. Загубите на вода са средно над 80%, а водоснабдяването почти изцяло се извършва, чрез помпи, които правят разходите за електричество огромни. ВиК Добрич плаща милиони за електричество, което изпомва вода, изтичаща по дупките. Затова операторът отново е изправен пред фалит, а гражданите получават некачествена и непостоянна услуга.


„Правим предложението с цел ремонтът на ВиК инфраструктурата в област Добрич да започне незабавно. Само така може да бъде спрян режима на вода в селата в Добрич и ще бъде осигурена постоянно течаща чиста вода за потребителите“, мотивират се вносителите.