Dobrich Online Виж пълната версия

Стартира предоставянето на услугата „Допълнителна подготовка за равен старт в училище“ в Генерал Тошево

2021-07-06 05:13:04

Стартира предоставянето на услугата „Допълнителна подготовка за равен старт в училище“ за деца на възраст от 6 и 7 години в Генерал Тошево по проект „Заедно можем да продължим”, финансиран от Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“, съфинансиран от Европейският съюз чрез Европейски социален фонд.

Капацитетът на летните групи сформирани в двете детски градини в града – детска градина „Пролет“ и детска градина „Първи юни“ е 30 деца.


В първият ден децата бяха тържествено посрещнати от квалифицираните педагози – г-жа Стоянка Стоянова и г-жа Пенка Иванова и назначените по проекта медиатори. След това малките възпитаници поднесоха цветя на паметниците на генерал Стефан Тошев и Васил Левски. А за да се запознаят по подробно с историята на града, бъдещите първолаци посетиха Исторически музей гр. Ген. Тошево, където директорът Цветелина Христова ги посрещна и показа културно-историческото наследство на община Генерал Тошево.  


През целият месец на малките възпитаници в детската градина им предстои да се забавляват, да обогатяват своите познания по български език, математика, околен свят, да посетят забележителностите в нашата община и извън нея.