Dobrich Online Виж пълната версия

БСП ще върнат мандата на президента още при връчването му

2021-05-01 16:11:03

Обсъждани са били четири варианта, които са били отхвърлени

БСП ще върнат мандата на президента. Решението бе взето на извънредно заседание на Пленума на БСП, което продължи повече от 5 часа. 


"За" предложението на Изпълнителното бюро са гласували 108 членове на Пленума, "против" - 0 и "въздържали се" - 5, с което то бе прието.


„Четири години се борим за промяна на модела „Борисов”, но на последните избори по-голямата част от българските граждани видяха в Слави Трифонов тази промяна. Подадохме ръка за подкрепа, но тя бе отхвърлена. Имаме предварителна информация, че трите нови партии в парламента няма да подкрепят правителство на БСП. Те не можаха да избягат от еготи си, за да се обединим за нещата, които ни събират. В тази ситуация, въпреки, че сме с готов план, смятаме, че правителство на БСП е невъзможно”, заяви лидерът на левицата Корнелия Нинова.


На пленума са обсъдени 4 варианта. първият е бил за чисто правителство на БСП, вторият  – експертно и надпартийно правителство.  Третият обсъден вариант е бил за взимане на мандата, за да се спечели време на парламента да взима важни решения. Според Нинова обаче сегашният парламент не е способен да извърши нещо подобно. Първите три предложения са били отхвърлени.