Dobrich Online Виж пълната версия

Още седмица учебните заведения от област Добрич могат да кандидатстват за обучителната програма “Училища за пример”

2021-03-23 11:42:42

Седем дни остават до крайния срок за кандидатстване за втория випуск на програма “Училища за пример” на фондация “Заедно в час”.

Програмата е двугодишна и подкрепя училищата да разработват и прилагат устойчиви и ефективни практики за преподаване и управление на училището, които допринасят за успеха на всеки ученик. Участието в програмата е безплатно за училищата, като за включените курсовете са включени в регистъра на МОН и всички, които ги завършат успешно, получават квалификационни кредити.


Крайният срок за кандидатстване е 30 март през формуляр на сайта www.zaednovchas.bg.


За участие в програмата могат да кандидатстват всички държавни и общински училища от областите Варна и Добрич, без значение от населеното място, броя учители и профила на училището. Ключово условие за участие е училищните екипи да са мотивирани и да търсят училищна промяна, която поставя учениците в центъра на обучителния процес. 


Преди крайния срок, на 25 март (четвъртък), предстои и специално онлайн събитие, където директорите и представители на училищата могат да зададат свободно своите въпроси за програмата, обученията или да научат повече от участници от първия випуск на програмата. Уебинарът ще се проведе от 17:00 в zoom и изисква само предварителна регистрация тук.