Dobrich Online Виж пълната версия

Започнаха дейностите по изпълнение на капиталовата програма на Община Генерал Тошево

2021-03-23 07:56:17

Усилена работа върви по изпълнение на капиталовата програма на Община Генерал Тошево за 2021 година.

Предвид предстоящите избори за народни представители, първо приключиха строително-монтажните дейности по два от обектите, където ще се помещават изборни секции – това са помещения в НЧ „Христо Ботев 1942“, село Рогозина и НЧ „Св. св. Кирил и Методий“, село Пчеларово.


Освежаването на двете помещения включваше цялостно боядисване на стените, подмяна на ел.инсталацията, смяна на дограма и врати, поставяне на окачен таван тип „Армстронг“, подмяна на подовата настилка, монтиране на енергоспестяващи LED тела. Стойността на изпълнените строително-ремонтни дейности на двата обекта е 4 800 лв. с ДДС.


В момента се работи по още два обекта. Това са кметство село Равнец и клуб на пенсионера село Къпиново.


В Равнец ще се ремонтира част от покрива на кметството, предвиден е ремонт на помещението за избори, включващ направа на таван от гипсокартон с топлоизолация, гипсова шпакловка по стени и тавани и боядисване. Стойността на ремонта е  19 860 лв. с ДДС.


За клуба на пенсионера в село Къпиново е предвиден ремонт включващ: демонтаж на металната дограма по фасадата, монтиране на нова, полагане на облицовка по стените и таваните, полагане на топлоизолация, боядисване и нова подова настилка. Стойността на договора за изпълнение е 15 600 лв. с ДДС.


Ремонтните дейности имат за цел да подобрят материалната база, която освен дейности с общински характер, обезпечава и провеждането на  избори.