Dobrich Online Виж пълната версия

Авария на помпената станция „Приморци” може да остави голяма част от Добрич без вода

2021-01-27 15:23:56

Авария на електропреносната мрежа, захранваща помпената станция „Приморци” може да остави 70% от града без водоподаване. Въпреки усилията за отстраняването й, преди да се успокои метеорологичната обстановка, е невъзможно.

Екипите на водното дружество от сутринта правят опити да пуснат помпената станция, но без успех. Водоподаването към града в момента се компенсира от помпените станции „Батово” и „Оброчище”, но те нямат нужния капацитет да заместят „Приморци”.  


Управителят на ВиК – Добрич Тодор Гикински сподели, че от водното дружество правят всичко възможно да отстранят аварията и да предотвратят спирането на водата в града. Ако утре времето продължи да е лошо, голяма част от жителите могат да останат без вода.  „Очакваме да се справим с тази ситуация и да пуснем станцията. Най-важно е да подсигурим централната част на града, където е болницата”, каза още Гикински. Въпреки уверенията на ВиК – Добрич граждани вече сигнализират, че в централната градска част водоподаването е преустановено.