Dobrich Online Виж пълната версия

Какво се случи в Добричка област през изминалата седмица?

2020-12-12 18:08:10

Седмичен обзор на новините за периода от 7 - 11 декевмри:

В централната част на Добрич грейнаха светлините на коледната елха. Те бяха запалени от кмета на общината Йордан Йорданов.  


Коледният базар на Добрич отвори врати.


Парламентарните избори ще бъдат на 28 март 2021 г. Това съобщи президентът Румен Радев. 


Очевидци разпространиха снимки в социалните мрежи за злоупотреба на гърба на хората с увреден слух. 


Община Генерал Тошево стартира за поредна година кампанията „Благотворителна Коледа” 2020. 


Общинският младежки център „Захари Стоянов” стартира благотворителна инициатива „Коледно вълшебство сътвори” в подкрепа на Многопрофилната болница за активно лечение в Добрич. 


Заради пандемията от Ковид-19, много хора прекарват голяма част от ежедневието си у дома – пред компютъра, сърфирайки в интернет. Това може да доведе до натоварване на мрежата и сривове. Какво правят в такива моменти учениците, които учат дистанционно, пишат ли им се отсъствия и как ще си наваксат с материала ни разказва началникът на Регионалното управление на образованието Жоро Тошков. 


Оф-роуд състезатели от Добрич и тази зима са в готовност да помагат на закъсали с автомобилите си шофьори в областта. 


Талантливите певци от Вокалната формация „Съншайн“ при НЧ „Паисий Хилендарски - 1870“ в град Балчик поздравяват жителите на Белия град с коледна песен и специален видеоклип към нея. 


Млада жена от Каварна изработва красиви украшения и венци за Коледа. https://www.dobrichonline.com/novini/62063/mlada-zhena-ot-kavarna-izrabotva-krasivi-ukrasheniya-i-ventsi-za-koleda


Възпитаниците на Общинския детски комплекс в Каварна подариха за предстоящите коледни и новогодишни празници картички на медиците и фармацевтите в града. 


Стефани Маринова – за международното право, Нидерландия и музиката. 


Нараства интересът към мярката „Запази ме” за 24 лева на ден.