Dobrich Online Виж пълната версия

Проект на община Добричка предвижда реновиране на Каралезката чешма

2020-11-26 10:06:25

Община Добричка ще подаде проектно предложение за развиване на туристически продукт, което придвижда реновиране на Каралезката чешма и създаване на музейна екпозиция в читалището в с. Стефан Караджа. Това стана ясно на провело се днес редовно заседание на Общинския съвет.

Проектното предложение „Развиване на туристически продукт за исторически, културен, образователен и развлекателен туризъм  на територията на община Добричка” е по процедура чрез подбор на МИГ – Добричка „Подкрепа за публично ползване в инфраструктура за отдих, туристическа информация и малка по мащаб туристическа инфраструктура”, финансирана от Програмата за развитие на селските райони. 


Основното предизвикателство на проекта е, чрез инвестиция в реновирането на Кралезката чешма и чрез създаване на музейна експозиция в Народното читалище „Асен Златаров” в с. Стефан Караджа, да се съхрани и подобри съществуващата инфраструктура, да се реновира уникална локация, която да предоставя възможност за исторически, културен, образователен и развлекателен туризъм. За постигане на целите Община Добрич ще развие съществуващ туристически продукт, който да повиши атрактивността на територията и да привлече туристи. 


Дейностите по проекта отговарят на приоритетите на Общинския план за развитие 2014 -2020 година.