Dobrich Online Виж пълната версия

Община Каварна стартира план за интегрирано развитие на местно ниво

2020-11-18 07:12:17

Общинската администрация на Каварна призовава местните жители да се включат в изработването на този важен документ

Община Каварна стартира изготвянето на План за интегрирано развитие на община Каварна (ПИРО) за периода 2021-2027 г. Планът е основен инструмент за планиране, програмиране, управление и ресурсно обезпечаване на местното развитие през следващия програмен период. Той се изготвя и изпълнява в съответствие с изискванията на Закона за регионалното развитие, националните и европейските приоритети, определящи стратегическите рамки на новия програмен период.


Целта му е да определя средносрочните цели и приоритети за устойчиво развитие на общината и връзките й с други общини в рамките на региона и осигурява координация и интеграция на различни политики и планови ресурси за постигане за дефинираните цели за подобряване на икономическото, социалното и екологичното състояние на общината.


Участието на местните жители в разработването му  би добавило нови идеи и виждания за развитието, би гарантирало реалистичност и осигурило публичността му, уточняват от общината.


Една от формите за участие е чрез предоставяне на мнение и оценка за процесите и насоките за развитие на общината. Това може да стане чрез попълване на анкета.


https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScVGhKeqtNnYxK_19E9KzyV29--DXhz09dulTDwcxUzhxlxrw/viewform


Предложенията се приемат до 10 декември 2020 г.