Dobrich Online Виж пълната версия

Нови попълнения в социалните услуги на община Крушари

2020-11-12 10:59:12

Благодарение на сключения през лятото договор, между община Крушари и Фонд „Социална закрила“ към Министерството на труда и социалната политика, бяха закупени някои важни придобивки за потребителите

По проект „Модернизация на съществуващата материална база за предоставяне на социални услуги в община Крушари“  е осъществена  модернизация  на кухненския блок на Домашния социален патронаж с нова готварска печка, деветдесет комплекта сефертаси за разнос на храна по домовете на потребителите, колонен климатик за кухненския блок, както и професионална скара. Менюто за потребителите на патронажа ще бъде обновено, тъй като в рамките на проекта е доставен конвектомат, с който голяма част от ястията ще се приготвят на пара, което е стъпка към осигуряване на здравословно хранене на възрастните хора. Стойността на доставеното оборудване за нуждите на патронажа е в размер на 26 509 лв., съобщават от общината.


Дневната на младежите от защитеното жилище за лица с умствена изостаналост в село Крушари е преобзаведена с нови канапета и фотьойли с ергономични параметри и функции за релакс. Своите кулинарни умения младежите ще затвърждават с предоставения домашен уред за готвене на пара.


В село Добрин възрастните хора, настанени в социалната институция, ще ползват една по-уютна среда в столовата – монтиран е нов колонен климатик, изцяло са подменени трапезните столове, поставен е аспиратор в кухненския блок.



Нови уреди за двигателна рехабилитация са вече на разположение на потребителите в Центъра на социална рехабилитация и интеграция – автоматична бягаща пътека, кростренажор, степер, посетителски столове. 


С реализирания проект всички предоставяни социални услуги на територията на община Крушари доокомплектоваха и подновиха материално-техническата си база. Създадената среда е  с осъвременени функционалности,  с намалени разходи на електрическа енергия, създаваща спокойна и приветлива среда за работа на служителите и ползване от потребителите.


Подписаният договор е на стойност 38 955 лв., от които външното финансиране е осигурено от Фонд „Социална закрила“ - 35 060 лв., а собствения финансов принос на община Крушари е в размер на 3 895 лв.