Dobrich Online Виж пълната версия

40 души от община Тервел са поставени под карантина

2020-10-19 08:00:06

Осем души от община Тервел са с Ковид-19 към днешна дата. Те са на домашно лечение, съобщават от местната администрация. Петима от далите положителен резултат за коронавирус са от Тервел, двама от село Зърнево и един от Орляк.

През изминалата седмица няма новоустановени случаи, осемте лица са дали положителни тестове за вируса преди седем дни. 


40 души от община Тервел са поставени под карантина. Най-много са карантинираните в Тервел – 20 души. Останалите са в селата Безмер, Каблешково, Зърнево, Орляк. По един човек с карантина има в Попгруево,Градница, Полковник Савово, Коларци и Нова Камена.


През миналата седмица двама лекари от Медицинския център в града бяха дали положителен резултат за Ковид-19. Те живеят в Добрич. Единият е настанен в Многопрофилната болница, а другият е на лечение при домашни условия. Към момента няма установени други случаи от персонала на тервелското лечебно заведение. 


Днес следобед в Добрич ще се състои заседание на Областния координационен щаб, на което ще присъства кмета на Община Тервел инж. Симеон Симеонов. Ще бъдат разгледани мерките в условия на нарастващия брой заболели в страната.


След заседанието, от Община Тервел ще преразгледат мерките и ще информират гражданите.