Dobrich Online Виж пълната версия

Община Каварна с отличие за динамично развиваща се морска туристическа дестинация

2020-09-25 06:54:19

Община Каварна е отличена като динамично развиваща се морска туристическа дестинация на връчването на годишните награди на списание „Дестинация България“ за 2020 година, съобщават от местната администрация.

По повод Световния ден на туризма, от списание „Дестинация България“ са връчили годишните си отличия на общини, мениджъри, инвеститори, обекти и услуги с добри практики, допринесли за развитието и припознаването на България като целогодишна туристическа дестинация.


Община Каварна е била  удостоена с отличие в категорията „Динамично развиваща се морска туристическа дестинация“ за 2020 г.


Критериите, от които Комисията за номинациите се е ръководла, са постигната високи резултата в туризма и професионален мениджмънт - фактори за утвърждаването на България като привлекателна туристическа дестинация.


Наградата на община Каварна е била връчена от Димитър Маргаритов - председател на Комисията за защита на потребителите и бе получена от кмета на общината Елена Балтаджиева. Тя е благодарила за наградата и е отправила покана към присъстващите да посетят община Каварна. Елена Балтаджиева е подчертала, че общината предлага разнообразни възможности за туризъм, предлагайки на гостите си възможността да се насладят на уникалното съчетание на красиви плажове, културно-историческо наследство и незабравимо гостоприемство.