Dobrich Online Виж пълната версия

„Марек“ изхвърли юношите на „Добруджа 07“ от надпреварата за финалите

2020-07-06 15:36:52

Волейболистите от Дупница продължават напред след три домакински победи

Силите на юношите старша възраст на „Добруджа 07“ стигнаха само за една победа по време на квалификационния турнир по волейбол в Дупница за намиране на място на финалите на Държавното първенство. Съперници на добричлии бяха домакините от „Марек Юнион – Ивкони“, както Волейболна академия „Стойчев-Казийски“ от столицата и „Тетевен Волей“. Избраниците на треньора Веселин Великов влязоха със самочувствие в надпреварата, но малшанс в откриващата среща не им позволи да се поздравят с успех. Двубоят бе срещу връстниците им от София, като след самопожертвователни разигравания от двете страни на мрежата се стигна до тайбрек, спечелен от ВА „Стойчев-Казийски“ с 3:2 гейма. Последва мач със състава на „Тетевен Волей“, в който добруджанци не изпуснаха контрола над случващото се на игралното поле и закономерно надделяха с 3:1.


В решителна среща за първото място в група „И“, даващо единствената квота за продължаване към финалите на държавното, добричките юноши се изправиха срещу домакините. Подкрепяни от група свои привърженици, волейболистите на „Марек“ достигнаха до успех с 3:1 гейма и вече са на крачка от финалите в шампионата. Юношите на ВК „Добруджа 07“ заеха трето място в групата с актив от 4 точки, като изпревариха единствено връстниците си от Тетевен.
По регламент победителите от трите квалификации, проведени в Стара Загора,  Перник и Дупница - в лицето на ЦСКА, „Миньор“ и „Марек“ ще играят на заключителен турнир, от който ще бъдат излъчени последните два финалиста в спора за титлата. Предстои да бъде решено къде и кога ще премине надпреварата. За финалите до момента при юношите под 20 години са се класирали отборите на: „Славия“ /Сф/, „Левски“ /Сф/, „Пирин“ /Разлог/, „Черно море“ /Вн/, „Хебър“ /Пз/ и „Дея спорт“ /Бс/.