Dobrich Online Виж пълната версия

Готвач от Добрич се нуждае от помощ, за да се върне към нормалния си ритъм на живот

2020-07-01 12:06:41

Професионалният готвач Стефан Николов, познат на добричлии от заведението „Герана”, се нуждае от помощ, за да се върне към нормалния си ритъм на живот. С молба за помощ към нас се обърна неговият приятел Веско Стоянов.


60-годишният мъж е претърпял два инсулта, след които е почти обездвижен. Придвижването му става чрез електрическа количка. А лекарствата на месец, които му стигат само, за да го поддържат жив, струват около 40 лева. 


Наскоро мъжът е останал и без ток, а след престой в болницата е открил къщата си в много лошо състояние. Някой е хвърлял камъни по нея, покривът е бил целия в дупки и когато вали от тавана тече вода. 


До февруари месец Стефан Николов е получавал фактури за ток в порядъка на 20 до 50 лева, но през февруари идва сметка, която е за 208 лева, а през март – за близо 250 лева. Това е непосилно за него, защото пенсията, която получава е в размер на 250 лева. След подадена молба към Енерго Про, в къщата му е изпратен екип, който установява, че проблемът е в утечка в двора на къщата. Николов няма средства да заплати за ремонта и преди седмица остава без електричество, той е затворник в собствената си къща понеже не може да се движи без своята количка, която е на ток. Няма възможност да зарежда и телефона, с който при нужда да се обади за помощ. За него се грижи почасово личен асистент, но през уикендите той разчита само на свои познати и приятели.


„Без количката не мога да изляза навън и по цял ден съм тук и дишам тази влага. Здравето оправия вече едва ли има, колкото и да се мъча да го оправя след два инсулта, не става. Само ми сменят лекарствата и това е”, сподели Стефан Николов. Той иска само малко помощ, за да може да си стъпи на краката и да се върне към нормалния си ритъм. След това ще намали още разходите, за да се впише в пенсията, която получава. 


За да бъде пуснато отново електричеството на Стефан Николов, той се нуждае от около 1000 лева. Къщата на 60-годишният мъж също се нуждае от ремонт, покривът тече и трябва да изгради баня и тоалетна. 


Веско Стоянов е направил група във Фейсбук, която се казва „Помогни на Стефан”, предстои да бъде разкрита и банкова сметка за набиране на средства.