Dobrich Online Виж пълната версия

Красиво място за пикник създадоха в Тервел

2020-06-10 12:40:42

То носи името „Али Баба“ и е резултат от „карантинна занимавка“, съобщиха от пресцентъра на местната администрация

Ограниченията по време на извънредното положение наложиха търсене на гъвкав модел за осигуряване на работа на хора, чиито ангажименти са свързани с образованието, социалните и комуналните услуги . Резултат от този модел на работа е била задача, която с много труд, въображение и желание са изпълнили общинските служители Явор Нейков, Иван Луков и работникът по проект „Социална интеграция на уязвими групи в Община Тервел“ Асен Антонов от с. Каблешково. Те са приели присърце идеята да направят от една празна поляна в гората, около градския парк,  красиво място за пикник и забавления на открито. С малко средства са осигурили материали за работа, извършена е била и предварителната им подготовка. 



“Окончателният вид на съоръженията надхвърли очакванията, защото „майсторите“ бяха вложили  във  всеки  модел  много подобрения – плод на собствено виждане и желания да се създаде нещо хубаво”, посочват от пресцентъра на Община Тервел. 



Тийнейджърите в Тервел наричат мястото „Али Баба“. То се намира в периферията на алеите на градския парк и досега е било естествена  поляна между големите дървета. Дори и в натуралния си вид поляната е привличала хора от града като място за пикник на открито. Сега желаещите да почиват сред природата могат да ползват три масивни дървени маси с пейки, каменно огнище  и три съоръжения за игра на деца, изработени от природни материали и стари автомобилни гуми.


Еднократно всяка седмица, след 20 часа вечерта, поляната ще се обработва с препарат срещу кърлежи, комари и бълхи. Първата обработка вече е направена.