Dobrich Online Виж пълната версия

Над 40 доброволци се включиха в инициативата на ДоброЖънци „Да се захванем заедно да почистим Добрич” (+СНИМКИ)

2020-05-30 12:04:08

Две огромни купчини чували с отпадъци събраха доброволците от еко селище „ДоброЖънци”, заедно с жители на Добрич, по пътя от изхода на града към к.к. „Албена”.

Във второто издание на инициативата "Да се захванем заедно да почистим Добрич", вдъхновена от желанието на доброволците да започнат да облагородяват града заедно с гражданите, се включиха над 40 души, обединени от идеята за по-чист и зелен Добрич. 


Припомняме, че първата кампанията по почистване се състоя на 29 февруари на входа на Добрич от Балчик. Въпреки дъжда, акцията беше успешна. 



Днес се проведе и втората инициатива „Да се захванем заедно да почистим Добрич” , която беше на входа на града от к.к. „Албена”. В нея се включиха над 40 човека, които почистиха канавките и градинките в района. Резултатът беше 2 големи купчини от чували с отпадъци, много усмивки и забавление. От труда се зароди и песен „Ние сме ДоброЖънци и чистиме наред…”.



Идеята за кампаниите по почистване е на Бояна, която вече от година и половина е част от ДоброЖънци.  Тя състави своя концепция за инициативата, организира я и поведе останалите доброволци в изпълнението й.   Името на кампанията  също не е случайно, защото във всички свои дейности ДоброЖънци  канят жителите на града  да припознаят себе си в това, което е нужно да се свърши и да се присъединят.