Dobrich Online Виж пълната версия

Момиче от Добрич продава благотворително картините си, за да помогне на майка от Добрич да проходи

2020-05-04 07:22:24

80% от продажбата на всяка своя картина ще дари Ивета Русева от Добрич за съгражданката й Станислава, която след пътен инцидент няма чувствителност от кръста надолу. Чрез рехабилитация има шанс младата жена, майка на двегодишно дете, отново да проходи. 



Талантът не означава нищо, ако няма постоянство и кауза, смята Ивета Русева.  Именно това я кара да се включи в благотворителната кампания за младата жена. В творчеството си Ивета комбинира различни стилове и техники. В момента за картините си ползва акрилни бои. Не е посещавала школи или курсове, но се стреми сама да развива дарбата си.  



„Опитвам да смесвам различни стилове и техники. Това, което разбрах, е че ако няма постоянство и кауза, талантът не означава нищо. Затова реших 80% от всяка цена на продадена картина да бъде дарена. Останалите 20% са разходите по ползваните материали. Никога не съм продавала свои картини и бях свикнала с тях. Замислих се, че започнаха да стават много и просто да се трупат, а биха зарадвали някой, който харесва изкуството. Беше ми свидно да ги продам. Тогава се запитах кое би ме накарало да спечеля пари от тях, а това беше те да послужат за добро и да отидат при някой, който има нужда от тях“,  каза Ивета. 



Така тя намира благотворителната страница за Станислава във фейсбук и решава да помогне чрез своя талант: 


„Това, което ме разстрои най-много, е че има съпруг и дете. Любовта и надеждата, която имат в очите нито може да се нарисува, нито да се преправи за снимка. Не съм станала все още майка, но искрено вярвам, че няма по-голяма радост от това да си до своето дете и всички да са здрави“, категорична е Ивета.


Картините й са на цена между 30 и 60 лева и могат да бъдат разгледани (ТУК). 



В края на миналата година Станислава е пострадала в катастрофа, следствие на която от кръста надолу няма чувствителност. Чрез рехабилитация има шанс 30-годишната жена отново да проходи. Месечно лечението й струва около 3 000 лева, в което са включени процедури и медикаменти. Семейството е успявало само да покрива разходите, но идва момент, в който това става непосилно. 


За набиране на средства е открита дарителска сметка. В търговски обекти в Добрич са поставени дарителски кутии за благотворителната инициатива.


Дарителска сметка в ОББ, град Добрич


IBAN: BG36UBBS80021092761840


Титуляр: Станислава Тихомирова Петрова