Dobrich Online Виж пълната версия

Кметът на Добрич издаде заповеди за защитните маски и преустановяването дейността на пазарите

2020-04-12 08:12:23

Кметът на Община Добрич Йордан Йорданов издаде две заповеди във връзка с нареждането на министъра на здравеопазването Кирил Ананиев за задължителното носене на защитни маски, както и за преустановяване дейността на пазарите.

Всички граждани са длъжни да имат поставена защитна маска за лице или друго средство, покриващо носа и устата, на закрити и открити обществени места. Заповедта важи за транспортни средства за обществен превоз, търговски обекти, паркове, църкви, манастири, храмове, зали, улици и автобусни спирки. Обществени са местата и пространствата, които са свободно достъпни, и/или са предназначени за обществено ползване. Това важи и за места, на които се предоставят обществени услуги. Заповедта е в сила от 12 до 26 април, включително.


Преустановява се функционирането на всички кооперативни пазари днес, както и от 16 април до второ нареждане. От 13 до 15 април търговците на кооперативните пазари ще могат да реализират своята продукция, в т.ч. и бързо развалящите се стоки и продукти, при строго спазване на противоепидемичните мерки.


Органите на Министерството на вътрешните работи ще оказват пълно съдействие, като създават организация за осъществяването на контрол по изпълнението на разпредените мерки.