Dobrich Online Виж пълната версия

Иван Ганчев от Добрич отново вдигна купа със своя отбор, този път от Шотландска баскетболна лига

2020-03-05 11:52:30

Добричлията Иван Ганчев отново вдигна купа със своя отбор „Sony Center Fury”, този път от Шотландска баскетболна лига на дивизия 1.

През 2019-а баскетболният тим, за който Иван играе от три години, спечели Шотландската купа на дивизия 1. Успехите за отбора не спират и тази година те са се класирали първи в следващия по-престижен етап на надпреварата. Своето първо място на Шотландската баскетболна лига отборът е завоювал след последния мач от сезона си срещу отбора на Блейз, които по-рано през сезона вдигнаха купата на Шотландия, с резултат 87:70. Предстоят плейофи, в които „Sony Center Fury” са фаворит за спечелването на трофея.


Баскетболист от Добрич вдигна шотландската купа на дивизия 1, заедно със своя отбор



Това е първата спечелена баскетболна лига, откакто Иван Ганчев тренира в отбора. Успехът ще даде квота на „Sony Center Fury” за игра през следващата година с победителите от Англия.


Иван Ганчев: За да жънеш успехи в баскетбола не е важно колко си висок, а колко е силна волята ти


“Чувствам се страхотно, както всеки един от нашите играчи. Не бях вдигал купа на баскетболна лига от 2014-а година, когато я спечелихме с Варненския свободен университет”, сподели Иван Ганчев, който е играл за отбора на ВСУ „Черноризец Храбър“.



Края на миналата година отборът, в който Иван играе, го е наградил с приз за най-прогресиращ играч. Призванието е мотивирало още повече добричлията в баскетболните надпревари. 


В отбора „Sony Center Fury” Иван Ганчев е попаднал случайно. След като се мести от Англия в град Фолкърк, Шотландия, той е започнал да търси нов отбор, с който да продължи спортната си кариера. Среща се с треньорите и веднага е бил одобрен. 



Добричлията поздравява всички свои съотборници, както и баскетболистите от БК “Unstoppable” в Добрич.


“Не се отказвайте от мечтите си. Поставяйте си цели в живота и ги следвайте, няма малки и големи мечти, има сбъднати и слаба воля! В противен случай животът се превръща в едно сиво ежедневие”, каза в заключение той.