Dobrich Online Виж пълната версия

Тодор Петров остана осми при първото си участие на Балканиада

2020-02-12 18:25:18

Момчил Иванов донесе исторически медал в бяганията за СКЛА „Добрич“ от републиканско

Състезателят на СКЛА „Добрич“ Тодор Петров направи запомнящ се дебют при участието си на Балканиада. Талантливият гюлетласкач стори това в Истанбул, където мери сили с най-добрите състезатели под 20 години от Балканският полуостров. Добруджанецът изпрати 6-килограмовия уред на 15,39 метра, което му отреди 8-о място. Освен това той бе най-малък сред участниците, тъй като е роден през 2004 г. Шампион с впечатляващите 19,20 м стана Мухамед Рамадани от Косово /род. през 2002 г./. Хубавото за добричлията е, че той все още има възможност да спори и в групата до 18 години, където може да се цели в рекорди с 5-килограмово гюле. Добричлията пътува за Турция без личния си треньор Галин Костадинов, който по същото време беше в София с отбора под 16 години. В столицата се проведе държавното първенство в зала. Наставникът и президент в СКЛА „Добрич“ имаше заслужен повод за гордост, защото наред с хвърлянията, в клуба вече се подготвят на високо ниво млади надежди и в беговите дисциплини.



 


В потвърждение Момчил Иванов донесе първи медал във витрината в бягането на 1500 метра. Той финишира с време 4.46,40 мин., отредило му бронзово отличие, което е историческо за клуба. Неговите съотборници Стефан Златанов и Ивелин Николов, останаха съответно на 7-ма и 12-та позиция в дисциплината. Тримата завършиха с лични постижения и на 800 метра, където са седми /М. Иванов/, девети /Ив. Николов/ и 13-ти /Ст. Златанов/. Галин Костадинов остана удовлетворен от дебюта в тласкането на гюле на две от момичетата в тима – Селин Садък и Мариела Маркова, достигнали до осмо и девето място. Благодарен съм за старанието от страна на всички състезатели, като наред с Т. Петров, останалите момичета и момчета допринесоха също за отличния старт на 2020 г. Надявам се да продължаваме в същият дух и до края на календарната година да имаме още поводи за радост, заключи клубният шеф.
Атлетите от СКЛА „Добрич“ вече мислят за следващото предизвикателство от календара на федерацията. А то е на 7-8 март в Балчик, където ще се проведе зимния шампионат по хвърляния. Традиционен домакин на първенството през последните няколко сезона е СКЛА „Черно море – 2005“.