Dobrich Online Виж пълната версия

Борецът Кристиян Димитров стана убедителен шампион на България при кадетите

2020-02-10 17:00:26

Сътборникът му от СК „Добруджански юнак“ Ивелин Ивелинов завоюва сребро в Бургас

За поредна седмица борците от СК „Добруджански юнак“ показаха високата си класа по време на държавно лично първенство. През уикенда Бургас бе домакин на шампионата при кадетите /16-17 год./, където името на добричкия клуб защитаваха седем състезатели. Запомнящи се изяви на тепиха край морето имаше Кристиян Димитров, който взе по убедителен начин златото в свободния стил в кат. до 110 кг. В потвърждение добруджанеца записа две победи с технически туш и една с туш, с което заслужено се качи на най-високото стъпало на стълбицата на победителите. Това прави Кр. Димитров титуляр в категорията в националния отбор, като до края на годината в международният календар влизат Балканиада, европейско и световни първенства. Реален шанс да защитава националното трико има и Ивелин Ивелинов, завършил със сребро в Бургас. На финала добричлията отстъпи след равенство в точките - 4:4, но по допълнителни показатели пред Таньо Танев от СК „Станка Златева“ /Сливен/. На крачка да намерят място в четворката бяха още трима добруджанци – Богомил Михайлов /60 кг/, Калоян Стефанов /65 кг/ и Едиз Джеват /81 кг/.


Президентът и наставник в СК „Добруджански юнак“ Петър Петров заяви, че е обнадежден от представянето на двамата медалисти и очаква те да затвърдят отличната си форма в чужбина. Настоящата година се явява върхова единствено за Кристиян, който вярвам, че има качествата да се представи успешно и на международното поле. Останалите момчета може да се състезават при кадетите и догодина, а наред с това те са ученици в СУ „Г. С. Раковски“. Хубавото е, че виждам старание и желание за максимална изява във всеки един, което е важна предпоставка за развитие, сподели заслужилият треньор.
В края на седмицата СК „Добруджански юнак“ за първи път ще бъде представен в държавно първенство при момичетата от две състезателки. Те се подготвят под ръководството на Драгомир Стойчев и ще направят своя дебют на тепиха в Горна Оряховица.