Dobrich Online Виж пълната версия

Младежи с бензин в кръвта ще подадат ръка на малкия Венци, за да проходи

2019-12-19 09:13:19

Благотворителен турнир по канадска борба на открито с благородна кауза организират мотоциклетистите от БМ „Кан Аспарух 681” в Добрич и Варна, Off Road – Добрич и Спортен клуб „Хищник”, с председател и треньор Захари Стоянов.

Това съобщи за Добрич онлайн един от членовете на мото клуба Ивелин Иванов. 


Мотоциклетистите ще дарят 1500 лева за общо три каузи. С 500 лева ще бъде подпомогнат ремонта на къщата на децата в с. Кардам, чиито братче почина от натравяне със силна отрова за вредители. Същите средства ще бъдат предоставени на ЦНСТ 1,2 и 3 в ЖК „Дружба”. С тях ще бъде поставено начало на изграждането на спортна зала. 


Останалите пари ще бъдат за 9-годишния Венци от варненското село Брестак, който страда от ДЦП и се нуждае от операция. Според майка му тази интервенция е много сложна и ще продължи над 8 часа, но има 90 % шанс той да проходи.  Инициативата да се помогне на Венци е на момчетата от Off Road – Добрич, към момента те са събрали 500 лева за каузата, подкрепени от СК „Хищник”. За момченцето ще бъдат поставени и кутии за набиране на средства. 


Победителите в благотворителния турнир по канадска борба ще получат медали, а грамоти ще бъдат връчени на всички, които имат смелостта да се включат в надпреварата. Таксата за участие е 5 лева като събраната сума ще бъде преведена по сметката на малкия Венци от с. Бресток. 


Всеки, които желае да помогне, може да го направи и на дарителската сметката на Венци. Тя е в Уни Кредит Булбанк, BG17UNCR70004522986768 на името на Венцислав Валентинов Тодоров.


„В навечерието на Коледа призоваваме всички добричлии с широки сърца да се включат в нашата инициатива. На всички ни е ясно, че  по това време на годината стават чудеса и нека да сбъднем коледното чудо за това дете и да му помогнем в този труден за него момент”, призова Ивелин Иванов от МК „Кан Аспарух 681” в Добрич. 


Турнирът ще се състои на 22 декември, от 12 часа на скейт парка в градската градина на Добрич. 


Снимка: Подай ръка на Венци да проходи