Dobrich Online Виж пълната версия

Благотворителен фестивал „Заедно за Коледа” организира СУ „П. Р. Славейков”

2019-12-14 09:24:54

Средно училище “Петко Рачов Славейков” организира благотворителен фестивал “Заедно за Коледа” от 16 до 20 декември.

Събраните средства от фестивала  ще бъдат насочени към подпомагане на ученици със специални потребности и подобряване на образователната и материалната база на училището.


На 16 декември, от 11 часа учениците от гимназиален етап ще представят „Коледна приказка”, а от 12:30, във фоайето на втория етаж ще отвори врати „Базар на изкуствата”. В него всеки, който желае да подпомогне благородната кауза на младите славейковци, може да си закупи  ръчно изработени или дарени от учениците коледни сувенири. В актовата зала театралното студио ще забавлява своите приятели с коледно шоу „Заедно за Коледа”.


На 17 декември, от 9 до 17 часа ще работи Базарът на изкуствата. Учениците от 3 „а” клас ще пресъздадат традиционния обичай „Коледуване” в 11 часа, по график театралното студио отново ще зарадва малки и големи с коледното си шоу.


На 18 декември, от 10:30 часа ще се проведе кулинарен практикум „Мама не готви сама – не готви само мама”, съвместно с родители. И в сряда не пропускайте да разгледате Базара на изкуствата, да си закупите красив коледен сувенир и да подпомогнете каузата на сърцатите деца. 


В четвъртък, на 19 декември ще се състои „Дядо Коледа при нас” от 10: 30 часа, а в петък - 20 декември, всички класове ще проведат своите коледни тържества.