Dobrich Online Виж пълната версия

НЧ „Йордан Йовков – 1870 година" с богата празнична програма

2019-12-10 14:56:54

Народното читалище „Йордан Йовков – 1870 година" в Добрич с богата празнична програма, съобщават от пресцентъра на културната институция.

Смесеният читалищен хор „Добрич", с диригент Димитър Вангелов, ще представи концерт на 13 декември от 18 часа във фоайето на зала „Зорница".


Традиционната коледна изложба на Школата по изобразително изкуство, с преподавател Румяна Стоянова, ще се състои на 16 декември от 18:30 ч. в Арт галерията на читалището. Специални гости на откриването ще бъдат други две читалищни формации – Инструменталното дуо „Валмас" и Театралната студия „Зорница".


На 18 декември Музикалната школа ще представи своето изкуство от 17:30 ч. на сцената в зала „Зорница", където ще се качат възпитаници на Красимир Димитров /клас китара/, Светлана Димова /клас пиано/, Вела Желева /клас цигулка/ и Иванина Паскалева /вокална школа "Supernova"/.


„Притча за любовта" е името на спектакъла на Театралната студия „Зорница" с ръководител Ема Георгиева, който всички желаещи могат да посетят на 19 декември. Началният час е 14, а мястото зала „Зорница".


Едноименната читалищна зала ще бъде домакин и на последните две прояви, предвидени в празничния културен афиш на културната институция, която през 2020 г. ще отбележи 150 години от учредяването си.


За 20 декември от 18:30 ч. е насрочен спектакълът на Детската танцова школа „Хорце" с хореограф Севдалина Атанасова.


Финалът е запазен за концерта на Инструменталното дуо „Валмас", с ръководител Валентина Георгиев, и Състава за патриотични песни „Армеец", с ръководител Таня Стоева. Той ще се състои на 23 декември от 16.00 часа. Специален гост на концерта ще бъде Вокалната група „Соловушка", с ръководител Валентин Иванов.