Dobrich Online Виж пълната версия

Поради засилен интерес удължават срока на образователната игра „Търси се Добруджа“

2019-11-06 09:56:34

От пресцентъра на Община Добрич съобщават, че поради засилен интерес срокът на интерактивната образователна игра „Търси се Добруджа“ ще бъде удължен.

Резултатите и победителите трябваше да бъдат обявени на 31 октомври, но поради увеличеното желание от страна на жителите да се включат, срокът е удължен до 30 ноември. Дотогава всеки желаещ може да вземе участие. Играта има състезателен характер и е посветена на Деня на град Добрич. Едно от условията е да бъде създаден отбор/екип от приятели, членове на семейства, класове. Предвидени са задачи и няколко обекта за посещение – Регионалната библиотека „Дора Габе“, Художествената галерия, Музея в градски парк „Св. Георги“ и Дом-паметника „Йордан Йовков“.


Редът за посещение не е от значение. Преди да започне играта, всеки екип трябва да изтегли от Google Play Actionbound - безплатно мобилно приложение. Изписват се членовете на отборите, след което започва изпълнението на състезателните задачи – във всеки обект са поставени на видно място кодове, които трябва да сканирате, за да видите въпросите, на които трябва да отговорите. Някои от задачите изискват и снимки. Играта е от типа „ловци на съкровища” – включва въпроси, чиито отговори трябва да бъдат открити.


Резултатите и победителите ще бъдат обявени в края на месец ноември, а наградата, осигурена от Община Добрич,  е образователна екскурзия. Отборът, дал най-верни отговори, ще бъде обявен за победител.


Припомняме, че на 1 октомври стартира Интерактивната образователна игра „Търси се Добруджа“. Тя е второ издание на играта, в която се включиха много деца и възрастни през февруари и март месец тема „Търси се България“.