Dobrich Online Виж пълната версия

Представят изложба на проектите за нов облик на пазара в центъра на Добрич

2019-10-14 13:04:41

Дванадесет от тринадесетте проекта за промяна облика на пазара, отпечатани на големи табла са разположени на площад „Свобода”, където могат да бъдат разгледани от гражданите на Добрич.

2 милиона лева предвиждат за промяна на облика на пазара в Добрич


Припомняме, че Общината, в сътрудничество с Камарата на архитектите в България – колегия Добрич, организира открит архитектурен конкурс „Изработване на проект „Нов облик на Централен пазар град Добрич и прилежащата му територия”. 



В експозицията, в центъра на Добрич са показани 12 проекта. По думите на зам.-кметът по „Устройство на територията” арх. Боян Коларов тринадесетият няма да бъде експониран, защото не подлежи на оценка, тъй като  членовете на журито в конкурса са намерили в него параметри, които са недопустими. 



Таблата с отпечатаните на тях проекти са подредени в ред, който не следва оценките на журито, така че всички зрители да могат да ги оценят непреднамерено и всеки сам за себе си да прецени дали има нещо, което му допада и може да бъде пренесено от един проект в друг. 


„Всичко е възможно, тъй като това са идейни проекти, екипът, на когото ще възложим проекта трябва да се съобрази с новите изисквания, описани в новото задание за работния проект”, сподели арх. Коларов.  „Изложбата е за информация, процедурата по журирането отдавна приключи. Конкурсът си има  процедура, според която работният проект ще бъде възложен на екипа, който е на първо място, всичко останало е като илюстрация на работата между Администрацията и гражданите”,  допълни той.


Ясно е как ще изглежда новият облик на пазара в Добрич


Зам.-кметът арх. Боян Коларов коментира, че е възможно до 2020 година да стартират ремонтните дейности на един от изложените проекти и за година, година и половина той да стане реалност.  „Зависи от това, до колко Общината ще бъде подготвена да извърши всичко в много стегнат порядък, но това все пак е нещо в бъдещето и не е редно да прогнозираме с точност”, каза в заключение той. 



Изложбата на проектите за нов облика на пазара в Добрич ще остане в центъра на града до края на работната седмица.