Dobrich Online Виж пълната версия

Стоян Господинов е новият Почетен гражданин на Добрич

2019-09-17 09:49:05

Главният художествен ръководител на ПФА “Добруджа” Стоян Господинов тази година ще бъде удостоен със званието Почетен гражданин на Добрич, реши Общинският съвет днес.

Стоя Господинов ще получи отличие за изключителния му принос за популяризиране на българския танц, музика и традиция в България и в чужбина.


Общинският съвет проведе тайно гласуване, предложението беше одобрено от 29 съветници, против и въздържали се нямаше. Освен това беше гласувано председателят на ХобиСклуб Иван Тодоров да получи Почетен знак на Община Добрич, което също беше прието с тайно гласуване и подкрепено от 30 съветници. 


За Почетен гражданин на Добрич тази година бяха номинирани председателят на ХобиСклуб в Добрич Иван Тодоров, поетът Драгни Драгнев, главният художествен ръководител на Професионалния фолклорен ансамбъл „Добруджа“ Стоян Господинов и писателят Рада Въртунинска. 


Отличието на Стоян Господинов ще бъде връчено официално на тържествената сесия за празника на Добрич, която ще се проведе на 25 септември. Припомняме, че с грандиозен концерт ПФА "Добруджа" отбеляза 65 години от своето създаване на 13-и септември.