Dobrich Online Виж пълната версия

Творби от областния кръг на конкурса „С очите си видях бедата“ представят в библиотеката в Добрич

2019-08-27 06:13:41

Регионалната библиотека „Дора Габе” представя творби от областния кръг на конкурса за детска рисунка „С очите си видях бедата“, съобщиха от културната институция.

Тази година по темата са работили деца и младежи от 6 до 16-годишна възраст от общините Тервел, Добрич, Шабла, Балчик, Крушари и Каварна. Допуснатите до областния кръг рисунки са били 69, а 41 от тях са класирали за участие в Международния кръг, който ще се проведе през октомври в София. 


От класираните рисунки във фоайето на библиотеката в Добрич е експонирана изложба.


В своите творби участниците са изразили придобити знания за оцеляване при различните бедствия, нарисували са образа на пожарникари и спасители, които всеки ден се борят с „бедата”, помагат на пострадали и спасяват човешки живот.


Експозицията е посветена на 14 септември – Ден на пожарната безопасност и защитата на населението в Република България.


Организатори на областния кръг на конкурса за детска рисунка „С очите си видях бедата“ са Регионалната дирекция ”Пожарна безопасност и защита на населението” в Добрич, Регионалната библиотека “Дора Габе” и Регионалното управление на образованието в Добрич.


Конкурсът е бил организиран за първи път през 2002 год. по инициатива на Държавната агенция „Гражданска защита”. През  2006 год. той е прераснал в Международен под егидата на Секретариата на Частичното споразумение за големите рискове към Съвета на Европа.