Dobrich Online Виж пълната версия

Очаква се до началото на следващата година да започне ремонтът на бул. „Добричка епопея”

2019-08-17 13:39:13

„Ако управляващият орган прецени, че цялата събрана информация от нас, е достатъчна и готова, проектът ще стартира вероятно в края на тази или началото на следващата година”, каза пред Добрич Онлайн директорът на Дирекция „Икономическо развитие и европейски фондове“ към Община град Добрич Петър Енев.

Ремонтът на булеварда ще се извършва по проект „Развитие на интегрирана система на градския транспорт на Добрич“, по Оперативна програма „Региони в растеж”, като е свързан и с инвестиционната програма на Община Добрич. В рамките на проекта се предвижда цялостна рехабилитация на бул. „Добричка епопея” с нова асфалтова настилка, тротоари, ремонт на мостово съоръжение и изграждане велоалея.  


„В проекта сме включили бул. „Добричка епопея” като значима транспортна артерия в града. Това е единственият булевард, който през последните 30-40 години изобщо не е ремонтиран, но пък е определящ за града. Той свързва южната и северна транспортна вътрешноградска тангента като на самия булевард има мостови съоръжения, пътни възли, там е разположена болницата, ЖП гарата, така че неговата значимост е определяща”, заяви Петър Енев.


По думите му предвид състоянието на бул. „Дорбричка епопея” всички усилия ще бъдат насочени към възстановяването му. Първата стъпка вече е направена, а именно е проведена процедура за избор на изпълнител , съгласно Закона за обществените поръчки, за да не се губи излишно време. Очаква се в понеделник да излезе решението и да стане ясна фирмата, която ще се заеме с ремонтните дейности по булеварда.  „Естествено договорът е подготвен под условие, че бъде осигурено финансиране от Оперативната програма. В зависимост от окончателното одобрение на целия проект, ако нещата се развият бързо и климатичните условия позволят  някои от операциите ще бъдат започнати  още в края на тази година  , а финализирането им ще е през пролетта или началото на лятото на 2020 г.”, допълни Енев. 


Булеварда включва сложно мостово съоръжение, което е пътен възел над бул. „Трети март”, то е в доста амортизирано състояние, включен е и ремонт на подлеза на ЖП гарата, заради пожар, който допълнително е увредил конструкцията му.  „Има доста сериозни интервенции от гледна точка на строително-монтажните работи на бул. „Добричка епопея””, каза в заключение  директорът на Дирекция „Икономическо развитие и европейски фондове“ към Община Добрич Петър Енев.