Dobrich Online Виж пълната версия

Започна футболният турнир "Петър Боянов"

2011-09-02 13:18:21

В Албена днес тържествено бе открито шестото издание на детския футболен турнир „Петър Боянов”. Старт на проявата даде живата легенда на Левски Божидар Искренов.

Той поздрави организаторите – братята Боян и Радослав Боянови, за прекрасната инициатива, която отново е събрала водещите футболни школи у нас, и им подари фланелка на Левски със своето име. Към децата се обърна с думите: Забавлявайте се на терена, играйте за удоволствие!

 

На откриването всички отбори и публиката бяха поздравени от Роберта балет – Варна с треньор Вера Цариградска.

 

В първите мачове блесна звездата на Валентин Йосков от Черно море II, който вкара 6 гола за победата на своя отбор с 8-4 над Добруджа в среща от група „Б” при децата от набор 1997. В другата група от същата възраст Левски надделя с 1-0 над Черно море I.

 

При най-малките от набор 2000 „моряците” разгромиха Литекс със 7-1. Днес се изиграха и две срещи при набор 1996 – Векта – Черно море 0-2 и Ботев Пд – Добруджа 3-0.  

 

Закриването ще се проведе на 6 септември. Най-добрите отбори ще получат купи и медали. Организаторите на футболния турнир ще връчат индивидуални награди във възрастовите групи за най-полезен защитник, вратар, полузащитник, нападател, най-техничен футболист, за феърплей и голмайстор. Ще бъдат раздадени флагчета, топки от БФС, децата ще получат фланелки с логото на турнира, а треньорите – ризи, на които също е емблемата на футболната проява.