Dobrich Online Виж пълната версия

Мотосрещата в Шабла започна, над 100 рокери от цялата страна се събраха в първия ден

2019-07-13 06:39:33

След петгодишно затишие от добричкия мото клуб “Орлите” подновиха традицията да бъдат домакин на рокери от различни краища на България

“Мотосреща” 2019 започна вчера, когато се събраха над 100 рокери от цялата страна. 



Председателят на „Орлите“ Любен Цонков сподели за Добрич Онлайн, че това е петият мотосъбор от съществуването на клуба. Мероприятието е стартирало през 2010 година и е продължило до 2013. „След известно прекъсване, събрахме куражът да направим отново такъв събор“, посочи той. 


За гостите на събитието са организирани различни игри, а най-голямата изненада е томбола, в която някой ще спечели мотор “Ямаха Дивершън” 600.



Според Любен Цонков най-интересната предвидена игра е „Яйцето на орела“, която ще се състои днес. Участниците трябва да бъдат двама, като единият управлява мотоциклет, а вторият държи тръба, в която са поставени две яйца. Целта е возещият се да запази баланс и да не наклонява тръбата, за да запази яйцата здрави. 


Председателят на мото клуб „Орлите“ коментира, че съборите, които се организират край морето, не са много. „Вече са нашият и във Варна, няма на други места“, каза той. В заключение Любен Цонков си пожела мотосрещата отново да стане традиционна. 


„Мотосреша“ 2019 ще продължи до 14 юли на къмпинг „Добруджа“ в Шабла.