Dobrich Online Виж пълната версия

Спортистите на ФСГ „Васил Левски” и СУ "П. Р. Славейков" - първенци в комплексното класиране на Ученическите игри на Добрич

2019-05-15 05:36:00

Кметът на град Добрич Йордан Йорданов раздаде над 100 купи на най-добрите спортисти от училища и отбори през учебната година.


За четвърта поредна година по идея на Община Добрич се проведе церемония по награждаване на победителите от общинския етап на Ученическите игри през учебната 2018/2019 година. 



В продължение на три месеца в най-масовата спортна проява, организирана от Общинската администрация и Сдружение „Училищен спорт, туризъм и младежки дейности – Добруджа“ се състезаваха 151 отбора с 1376 ученици в осем вида спорт: тенис на маса, шахмат, бадминтон, лека атлетика, баскетбол , волейбол, хандбал и футбол.



Кметът на Добрич поздрави всички присъстващи и пожела на спортистите да постигат още много успехи в бъдеще. 



Финансово-стопанската гимназия в Добрич спечели две купи в комплексното класиране на училищата във възрастовите групи 8-10 клас и 11-12 клас.



Спортистите от СУ „П.Р. Славейков” станаха първенци в групата на 5-7 клас. 



Йордан Йорданов връчи купи на всички представители на училищата - директори, учители и ученици, чиито отбори са се класирали в тройката на отделните спортове по пол и възраст.