Dobrich Online Виж пълната версия

От 14 до 24 май училищата в Добричка област ще изпращат своите абитуриенти

2019-05-02 08:11:03

26 училища в Добрич и областта ще изпратят своите зрелостници, съобщи за Добрич Онлайн началникът на Регионалното управление по образование Жоро Тошков.

На 14 май единствено ще бъде изпращането на ЕГ “Гео Милев”. На следващия ден най-много училища в Добрич ще изпратят своите абитуриенти. От 10 часа ще бъде на СУ ''Свети Климент Охридски'', ПГ по ТС “М. В. Ломоносов” и на Професионалната гимназия по транспорт, обслужване и лека промишленост. В същия ден в 11 часа от Професионалната гимназия по аграрно стопанство и СУ “Любен Каравелов” ще изпратят завършващите ученици. Отново на 15 май от 12 часа възпитаниците на ФСГ “Васил Левски” и СУ "Димитър Талев" ще прекрачат прага на учебните заведения за последен път. От 13 часа ще бъде изпращането на  ПГВМ "Проф. д-р Георги Павлов".  ЧПГТП "Райко Цончев" и Професионална гимназия по туризъм "П.К.Яворов" ще изпратят своите абитуриенти в 16 часа. Зрелостниците на  СУ "Св. св. Кирил и Методий" ще чуят последния за тях звънец в 17.30 часа, а възпитаниците на СУ “П.Р.Славейков” в 18 часа.


На 15 май от 10 часа са изпращанията и на СУ “Христо Смирненски” в с. Оброчище, ПГ по Земеделие "Тодор Рачински" и СУ ”Никола Вапцаров” в Генерал Тошево, СУ “Стефан Караджа” и ПЗГ "Кл. Арк. Тимирязев" в Каварна, като изпращането на гимназията в крайморския град ще бъде от 9.30 часа. От 11 часа възпитаниците на СУ “Йордан Йовков” в Тервел ще чуят последния звук на училищния звънец, както и абитуриентите от СУ "Проф. д-р Асен Златаров" в Шабла.


На 16 май от 10 часа е изпращането на ПГТО "Дочо Михайлов" в Тервел. На следващия ден, отново от 10 часа, е на СУ "Георги Стойков Раковски" в Добрич, а от 12 часа е на СУ “Христо Смирненски” в село Крушари.


Приятното мероприятие за СУ “Христо Ботев” в Балчик ще се проведе на 24 май от 9 часа. На ПМГ "Иван Вазов" в Добрич ще бъде на същия ден от 18 часа.


Частното  езиково училище "Леонардо да Винчи" в Добрич организира своето изпращане, когато зрелостниците получат своите дипломи.