Dobrich Online Виж пълната версия

Волейболистите тръгват за Пазарджик в добро настроение

2019-03-29 19:48:30

Първите две полуфинални битки са в залата на лидера от редовния сезон

Волейболистите на „Добруджа 07” са амбицирани да изкачат още едно стъпало и да атакуват медалите в тазгодишното първенство на България, след като си осигуриха място в четворката. При класирането за полуфиналната плейофна фаза в шампионата, жребият изправи на пътя на добричлии първенеца от редовния сезон  - „Хебър”. Първите две срещи между съперниците ще се състоят в Пазарджик на 31 март /неделя/ и 1 април /понеделник/. И двата двубоя в зала „Васил Левски” са с начало 18,30 часа. В тази фаза се играе до три победи от пет мача.


След сблъсъците в южната част на страната следват срещи в зала „Добротица”, които по програма са на 5 и 6 април. Ако се стигне до пети двубой, той ще се проведе отново в залата на „Хебър”. Въпреки че пазарджиклии имат домакинско предимство, в добруджанския лагер подхождат с нужното уважение към съперника, но и оптимизъм относно крайният изход. Афишираните амбиции в началото на сезона и очаквания в лагера на „Хебър” са далеч по-големи, което от своя страна ги поставя под сериозно напрежение. Ситуацията в този аспект при добричлии е на срещуположния полюс, а и от ръководството на клуба вече обявиха, че старши треньора Пламен Христов запазва поста си и през следващата кампания. Очакванията към отбора на „Добруджа 07”, който в събота се отправя за Пазарджик, е да се поздрави поне с победа на чужд терен, която да му позволи да поддържа интригата в серията до последно.


В другата полуфинална двойка спорят съставите на ЦСКА и „Нефтохимик” /Бургас/. Първите две срещи в столичната зала „Христо Ботев” ще бъдат излъчени пряко по „Диема спорт”. Дебютният дуел в София e на 31 март /неделя/ от 15,30 часа.