Dobrich Online Виж пълната версия

До челни места достигнаха шахматистите от ШК „Добруджа 2013” край морето

2019-03-27 07:42:07

Пет деца от Добрич демонстрираха умения в турнира „Морски тюленчета”

Второто издание на републиканския турнир по шахмат за деца „Морски тюленчета” премина на брега на Черно море в село Тюленово. В надпреварата се изявяваха таланти от Варна, Бургас, Троян и клубове от Добричка област. Участие в турнира, преминал под патронажа на Община Шабла, взеха и пет деца от ШК „Добруджа 2013“ /Добрич/. Те си оспорваха челните места и отличията в три възрасти - до 10, 12 и 14 години.



С най-добри игри на черно-белите полета и успешно класиране от младите добруджанци беше Тодор Георгиев. С постоянство и ясни идеи ученикът в СУ „Св. Св. Кирил и Методий” триумфира в групата до 10 години. Трети в същата възраст се нареди Явор Нончев от СУ „Д. Талев”.
До втора позиция в групата на момчетата до 12 години достигна Йордан Нанев от ОУ „Хан Аспарух”. Също втори, но при 14-годишните участници, завърши Илиян Реза от СУ „Л. Каравелов”.



За подготовката на младите добрички шахматисти отговаря Галин Костов, който даде висока оценка за нивото на надпреварата и цялостната организация. Домакините бяха подготвили купи, медали, грамоти и предметни награди за най-добре представилите се участници. Идеята на организаторите от Община Шабла е състезанието да се утвърди в националния календар и да стане традиционно, като се даде шанс за изява на таланти от всички части на България, сподели наставникът.
Следващото изпитание пред шахматистите от ШК „Добруджа 2013” е през лятото. Касае се за силен турнир в Трявна, насрочен за 15 юни, където местните дарования ще трябва да отстояват завоюваните позиции в древната игра.