Dobrich Online Виж пълната версия

Над 14 хил. лв. събра Езикова гимназия „Гео Милев” от традиционния си благотворителен бал

2019-03-02 09:37:25

14 500 лева бяха събрани на традиционната благотворителна вечер на Езикова гимназия „Гео Милев”, организирана от училищното настоятелство и ръководство. Това съобщи за Добрич Онлайн зам.-директорът на училището Илияна Мавродиева.


На благотворителния бал присъстваха над 180 гости. Сред официалните лица на събитието бяха зам.-министърът на образованието и науката Деница Сачева, кметът на Добрич Йордан Йорданов, председателят на Общински съвет Иво Пенчев, представители на бизнеса, родители и дарители.



Средствата бяха събрани от томбола, куверти и щанд с произведения на изкуството, изработени от учители и ученици.



 


На благотворителната вечер бе разигран и търг, в който бяха продадени картина на Велина Христова, 2 произведения на Христо Константинов – учител по изобразително изкуство в езиковата гимназия, рисунки на ученици и вкусно изкушение – торта, направена от възпитаник на училището, който се занимава със сладкарство.




За доброто настроение се погрижиха талантливите танцьори от ансамбъл „Добруджа”, с главен художествен ръководител Стоян Господинов. Програмата бе допълнена от млади певци от ЕГ „Гео Милев”.



Половината от събраните средства ще бъдат използвани за подпомагане участието на талантливи ученици от гимназията в конкурси, олимпиади и фестивали, с другата половина ще бъде закупено обзавеждане на няколко класни стаи.