Dobrich Online Виж пълната версия

Сексуално-расистки съседски войни в центъра на Добрич

2011-08-18 12:48:08

Самотна майка се жалва от ежедневен тормоз от съседите цигани, те отричат и обвиняват нея и сина й в расизъм.

Подложена съм на постоянен терор от съседите в къщата до моя блок, жалва се в нашата редакция Татяна Александровна. Тя е 40-годишна рускиня,  майка на трима сина - на 3, 6 и 17 години, които сама отглежда. Татяна живее от 3 години в апартамент на петия етаж на ул. Иван Вазов бл. 25 в град Добрич с изглед към къща на ул. Филип Тотю 8, точно до Езикова Гимназия "Гео Милев".

 

Според жената от първия ден живеещите в къщата баща и двама сина от цигански произход са започнали да й отправят неприлични предложения, да я обиждат и да я псуват.   

 

Тази седмица Татяна е подала жалба срещу съседите си до кмета на Добрич, тъй като къщата е общинско жилище, както и до Районна прокуратура - Добрич. Подложена съм на постоянен психически тормоз, живея в страх, не мога да изляза на терасата, защото по мен и децата ми се сипят ругатни, казва тя. Според нея целият квартал е пропищял от живеещите в къщата, заради шумните пиянски сбирки вечер в двора.

 

Според обитателите на дома обаче, те никога не са отправяли неприлични предложения или обиди към рускинята. Семейството живее в къщата от 1994 г., редовно си плаща задълженията към Жилфонд и по техни думи няма проблеми с другите съседи в квартала. Събирания в двора ни има, но те са до допустимия час - 10 часа, допълват ромите.

 

В основата на скандала според тях е големият син на Татяна, който е наркоман и расист. В потвърждение на това ромите отбелязаха, че на терасата на руското семейство е изписано "Смърт за турците", "Х_Й за турците", "Свобода или смърт", а на блока се вижда "Расова война" и свастика. Момчето ни обижда и псува и ние също можем да подадем жалба, казват живущите в къщата на ул. Ф. Тотю 8. Дори го пожалихме да не влезе в затвора като не подадохме жалба за това, че ни цели от терасата и счупи прозорец на кола в двора ни, той вече веднъж е бил арестуван и сега щеше да бъде осъден, смятат те.

 

Синът на Татяна отрече да е бил задържан някога, да е употребявал наркотици и да контактува със скинари, както бе обвинен. Момчето обясни, че афектиран от отношението към майка му е изписал терасата с тези надписи, както й че е хвърлил чаша, с която е счупил стъкло на автомобил в двора на къщата, след което е заплатил щетите.

 

Районният полицай съобщи, че няма информация синът на рускинята да е наркоман. Той потвърди, че ромското семейство от дълги години живее в квартала и за членовете му няма данни за по-тежки престъпления от шофиране без книжка. За подобно деяние единият син наскоро е излязъл от затвора, а другият излежава присъда.

 

Дали в тази история има извършено престъпление или се касае просто за междусъседски войни, думата имат компетентните органи и най-вече прокуратурата.

 

Подложена съм на постоянен тормоз, жалва се в нашата медия Татяна Александровна 

 

Те започнаха спора, защото са расисти, вижте надписите на терасата им, пък казват ромите