Dobrich Online Виж пълната версия

„Добруджа 07“ изпусна победата срещу „сините“

2019-02-22 20:05:16

Добричлии имаха преднина от два гейма, но позволиха на „Левски“ да достигне до обрат

Волейболистите на „Добруджа 07“ изпуснаха да триумфират с победа при гостуването в София на „Левски“, като отстъпиха с 2:3, при положение че имаха преднина от цели два гейма. Отделните части в зала „Универсиада“ завършиха при резултат 25:20, 33:31, 16:25, 21:25 и 11:15.


Двубоят от XIX кръг в Суперлигата протече изключително оспорвано и определено добричлии могат да съжаляват, че загубиха. Избраниците на треньора Пламен Христов загатнаха, че ще търсят благоприятно развитие още след началото на биткатка в зала „Универсиада“. Потвърждение за тези намерения те дадоха в средата на първата част, в която поддържаха аванс от две точки, след което доведоха нещата до 20:17 в своя полза. В оставащите разигравания изненади не бяха допуснати и добруджанци поведоха с 1:0. Вторият гейм гонитбата продължи до 22:22, като на финала гостите взеха своето с 33:31. Последва истинско избухване от страна на „сините“, които измъкнаха с лекота третия гейм с 25:16.


Именно това развитие вдъхна увереност в дествията на състезателите на „Левски“ в четвъртата част, в която затвърдиха добрата си игра и доведоха нещата до тайбрек. Равностойният характер в него се запази до осмата точка. След това добричлии успяха да дръпнат с 11:9, но съпротивителните им сили стигнаха до там. Последваха 6 поредни точки в актива на „Левски“, чийто тим се поздрави с краен успех с 3:2. Най-резултатни за „Добруджа 07“ в мача бяха Велизар Чернокожев и Игор Антонюк, реализирали по 19 точки. Благодарение на победата столичани изместиха добричлии от третото място във временното класиране. На 1 март в зала „Добротица“ гостува лидерът „Хебър“ /Пазарджик/, а срещата е от ХХ кръг.