Dobrich Online Виж пълната версия

Само едно полувреме издържаха хандбалистите срещу шампионите

2019-02-02 19:30:09

„Локомотив“ /Варна/ - „Добруджа“ – 36:25 /17:12/

Мъжкият хандбален отбор на „Добруджа“ противодейства успешно само през първото полувреме при гостуването във Варна на шампионите от „Локомотив“. Срещата от XII кръг започна равностойно, но с всяка изминала минута домакините започнаха да налагат волята си и малко преди почивката взеха преднина от пет гола – 17:12.


Още след началото на втората част „железничарите“ вдигнаха оборотите и заложиха на скоростта в действията си, с което до голяма степен решиха изхода в своя полза. С наближаването края на мача си пролича и по-слабата физическа подготовка на „жълто-зелените“. Те започнаха да допускат технически брак и да правят елементарни грешки при завършека на атаките си, а финалната сирена дойде при резултат 36:25 за варненци.


В игра за добруджанци се появи Йордан Михайлов, който се завърна от Белгия и приключи с 3 гола на сметката си. За разлика от него извън състава за двубоя в морската столица остана друг опитен хандбалист – Илиян Илиев, който изтърпява наказание. Отсъстващи бяха още Явор Николов и Мирослав Симеонов. Последният не е възстановен от контузия и въпреки че бе във Варна, от треньорският щаб не рискуваха с пускането му в игра. Най-резултатен за добричлии в срещата бе новото попълнение Пресиян Русинов, завършил с актив от 11 гола.


Президентът и ст. треньор в ХК „Добруджа“ Георги Андреев заяви, че поради късата резервна скамейка интригата се е запазила само едно полувреме. Разполагах с 12 здрави състезатели, които се стараха да дадат най-доброто от себе си, като на моменти показаха хубави неща и комбинации. Но, за да спечелиш в залата на „Локо“ /Вн/ се изисква постоянство и съсредоточеност през целия двубой, които определено ни липсваха. През второто полувреме отпаднахме и физически, откъдето дойде и голямата разлика, коментира клубният шеф.