Dobrich Online Виж пълната версия

В края на януари започват дейностите по обновяването на осем улици в Добрич

2019-01-07 09:05:29

През декември са сключени договорите за изпълнение на рехабилитацията и за надзора на бул. „Добруджа“ и ул. „Никола Петков“, съобщи кметът на Добрич Йордан Йорданов.

Той посочи, че изпълнителите имат срокове за приключване на строително-монтажните работи – за ул. „Никола Петков“ е 90 дни, а за бул. „Добруджа“ – 120 дни. Започването на строителството, за което е имало готовност още през втората половина на декември, е отложено заради метеорологичните условия. Очаква се строителната площадка да бъде открита в края на януари, но в студеното зимно време няма да се извършва преасфалтиране, а ще се работи по осветлението и тротоарите, за които не се изискват положителни температури. Строителите трябва да уплътнят мостовото съоръжение на бул. „Добруджа“, да фрезоват самия асфалт и да подготвят основата и през март ще започне цялостно преасфалтиране и полагане на маркировка.


Идентична ще бъде ситуацията за другите шест улици, за които имаме подписан договор с Управляващия орган – „Кирил и Методий“, „Максим Горки“, „Георги Кирков“, „Теменуга“, „Детелина“ и „Стоян Михайловски“, съобщи още Йорданов. Той допълни, че с възможността, която дават фишовете, са подадени допълнителни улици - „Каменица“, „Любен Каравелов“, „Захари Стоянов“, „Методи Кусевич“. 


Така че доста голям брой улици до края на есента на 2019 година ще бъдат готови, каза градоначалникът.