Dobrich Online Виж пълната версия

Живота и събитията в крайморския град събра календарът на Община Каварна за 2019 година

2018-12-19 08:49:08

Оригинален календар реализира тази година Община Каварна. Неофициалната премиера на ценния подарък бе по време на церемонията по награждаването на най-добрите спортисти, треньори и отбори на черноморското градче в Добричка област.

Водещ на тържеството бе Крум Савов, а отличените бяха наградени и с красивите календари. 


Календарът е цветен, с размери 50 x 70 см. Той е тринайсетлистов, като началната му страница и всеки един от 12-те месеца са издържани за времето си със завладяващи снимки, а хаштаговете, които са модерни в дигиталния свят на социалните мрежи, акцентират на думата за месеца. 


С календара #Каварна Общината рекламира своите туристически забележителности, личности, с които каварненци и българите се гордеят, както и събития, които се провеждат на територията на Черноморската община. 


Заглавната страница е с фотос от едно от най-интересните събития в България – Огнената фиеста, която вече се утвърди като фестивал в събитийния живот на туристите и през август привлича хиляди около Нос Чиракман, за да се радват на красотата на фойерверките в небето. 


На първа страница са личности като Ники Урумов, Керанка Далакманска, Васил Куртев, Стефан Трифонов, дете с каварненска носия, лазарче и младеж от популярния танцов състав Бизоне. 


С #начало започват месеците, като януари е представен с Бабинден, Йордановден и др. Чалъков, популярен сред своите съграждани.


Февруари идва с #традиции, които Каварна утвърждава и отбелязва. Месецът на националния ни празник и пролетта е с #пробуждане, а април, в който тази година бе поставено началото на кампанията#даСпортувашЕмодерно включва снимки от спортни прояви, Лазаровден, Великден, Международен ден на ромите. 


#Каварна е през май, когато градът отбелязва своя празник. Месецът ни представя Васил Куртев, фестивалът „България в сърцето“ и кадър от 24 май. 


#Лято е през юни, когато е първият летен ден и предпочитана дестинация като Каварна активно започва да посрещат гости от всички краища на света за летен отдих. Домакините с гордост представят един от красивите плажове – този на Бендида в голф комплекса „Тракийски скали“, кадър от държавния шампионат по плажен хандбал, както и незабравим момент с националния си шампион по тенис Стефан Трифонов, който бе първият Спортист №1 на Каварна през 2004 година.


През юли е #Джулай и снимка от Камен бряг – най-магнетичното място, където традиционно привържениците на рока ежегодно посрещат първоюлското слънце. Каварна с гордост представя рок групата Джеръми?, уникалният фестивал Джаз на село, откриването на жътвата в региона и красивите си плажове. 


#Eмоция ни пренася в красивите летни моменти от Огнената фиеста през август, Аквапаркът в Топола скай, Михаела Филева на българската поп сцена в Каварна, Петя Плугчиева, Страваганца и интересен кадър от водните спортове в региона. 


Септември е запазен за #вдъхновение по случай първия учебен ден, както и проявите, които се реализират през този месец - ретро рали, конен спорт в с.Селце, Миден и рибен фест, фолклорен събор в Българево. Представена е и една от личностите Керанка Далакманска, която с труда си е работила за популяризирането на града и с текстовете си е вдъхновила множество наши сънародници. 


През октомври още е време за голф на игрището от най-високо световно ниво – Тракийски скали и последните слънчеви лъчи за #море.


Гордост за каварненци са будителите, които са обединени именно с този хаштаг. Личности като Ники Урумов, Тодор Червенков, музеят, както и находката на златното съкровище край Калиакра карат добруджанското градче с гордост да ги презентира в предпоследния месец от годината. На финала е #надежда – надежда, че в края на всяка една година всички са здрави и са реализирали своите надежди и добри дела. Надежда за още по-успешна година, в която ще продължи просперитета на Каварна и личностите, които са израснали тук. 


В оригиналния си календар #Каварна Общината отделя специално внимание на част от големите личности на малкия град и на красивите места от големи свят, като целта е всички да бъдат насърчавани и техните добри дела да бъдат показвани. 


Официалното представяне на календара за 2019 г. ще бъде на 20 декември – четвъртък, от 14 часа.