Dobrich Online Виж пълната версия

Автограф на Бербатов и поредното първо място за математика Добромир от Добрич

2018-11-12 13:35:52

Шестокласникът Добромир Ангелов от Добрич бе сред щастливците, които присъстваха на премиерата на книгата на футболната звезда Димитър Бербатов „По моя начин“. Добромир е родом от нашия град, но от миналата учебна година е възпитаник на математическа гимназия „Д-р Петър Берон“ във Варна.

Премиерата се състоя в събота в книжарница „Сиела“ в мол „Парадайс“ в София. В този ден Добромир е в столицата на състезание по математика и родителите му решават да отидат на представянето на книгата и да си я закупят. Това не е  първата среща на Добромир с футболиста - за успехите си шестокласникът е член на Клуб 2016 и Клуб 2017 на фондация „Димитър Бербатов“. 


Освен че се сдобива с „По моя начин“ на футболната звезда Добромир получава и автограф с послание от него: „На Добри от Д. Бербатов, намери своя начин!“



В София момчето участва в Есенен математически турнир, в който печели поредното си първо място. Състезанието е за ученици от 8 до 12 клас, за първи път са поканени и такива от 5, 6 и 7 клас. Провежда се от 9 до 11 ноември. Веднага след награждаването от него Добромир участва в друга надпревара – Софийски математически турнир, който е за ученици от 1 до 7 клас. От него също очаква максимален резултат – публикуваните верни отговори съвпадат с неговите, резултатите ще са ясни след дни.


Това са поредните постижения на Добромир Ангелов за тази учебна година. Той има топ резултат в математическото състезание „Австралийско кенгуру“. В него се решават 30 задачи за 60 минути на английски език, провежда се в много страни по света. Само един процент от участниците във всички страни са постигнали резултата, който има Добромир. С максимален брой точки е и на математическия турнир „Черноризец Храбър“, който се проведе на 1 ноември.


Предстои талантливият математик от Добрич да премери сили в Световно първенство по математика – WMTC. Домакин ще е неговото училище "Д-р Петър Берон" във Варна. За състезанието в морския град ще пристигнат участници от цял свят - Тайланд, Корея, Хонг Конг, Сингапур, Филипините, Виетнам и други. Добромир е сред избраните шест шестокласници, които ще представят България и МГ „Д-р Петър Берон“ в група Junior. Състезанието ще се проведе от 21 до 25 ноември.


Добромир Ангелов се занимава и със спорт – той играе баскетбол в „Unstoppable“ в Добрич. Първите мачове на отбора за този сезон бяха на 3 ноември във Варна, а следващите ще са на 18-и в зала „Добротица“ в Добрич.