Dobrich Online Виж пълната версия

„Чудната градина“ вече има оранжерия

2018-11-02 09:42:40

Социалното предприятие на фондация „Свети Николай Чудотворец“ „Чудната градина“ вече има оранжерия, научи Добрич онлайн от председателя на организацията Мария Методиева.

Съоръжението, което е с площ почти 200 кв. м, е монтирано вчера.


Оранжерията е много красива, нова, просторна, сподели Методиева. Днес е започнало пренасянето на цветята в нея. Площта, която ще остане незаета от тях, ще бъде засята с лук. „Чудната градина“ вече има ток и и вода. Мария Методиева изказва сърдечна благодарност на изпълнителния директор на ВиК Тодор Гикински, тъй като пускането на водата е било безплатно за социалното предприятие. 


Съвсем скоро "ФСБ-СОД" ще поемат денонощно охраната на "Чудната градина", също безплатно. Ще бъде монтирана сензорна охранителна система, надяваме се така набезите, които са постоянни, да спрат, сподели Методиева. Тя разказа, че последното посегателство е било само преди дни, когато неизвестни са опитали да откраднат ограждаща мрежа. 


Както Добрич онлайн, писа фондация „Свети Николай Чудотворец", създател на първото в града социално предприятие „Чудната градина“, получи част от общински имот за безвъзмездно ползване за 10 години за дейността му. Решението бе взето на заседание на Общинския съвет. Теренът е с площ 3 531 квадратни метра и се намира зад „Лидл”.